Terug van de vakantie? Met deze gratis tips maak jij je auto weer stralend schoon.

Heb jij een heerlijke autovakantie achter de rug? Wil jij zelf je auto wassen? Dan is je auto klaar voor een zomerse schoonmaakbeurt. Met de volgende tips maak jij je auto weer stralend schoon!  

Waarom heeft je auto een goede verzorging nodig na de vakantie? Tijdens de zomerperiode wordt je auto blootgesteld aan hitte en vuildeeltjes. Het afval wordt verhard door de zomerhitte en kan het in ergste geval leiden tot onherstelbare schade. En dat kan de waarde van je auto verlagen. Daarnaast heeft de auto na de afgelegde kilometers het verdiend om even in de watten gelegd te worden. Met onze gratis tips, laat jij de auto stralen als nieuw.

Tip 1: Was je auto in een wasbox

Het wordt steeds vaker verboden om je auto voor het huis te wassen. Dit komt doordat er schadelijke stoffen en schoonmaakmiddelen in het riool verdwijnen. Deze stoffen zijn vaak niet biologisch afbreekbaar en zijn schadelijk voor het milieu. Maak daarom je auto zelf schoon in een wasbox. Hier wordt goed rekening gehouden met de milieueisen en is er een afvoersysteem die ervoor zorgt dat vieze water niet meteen in het riool gaat. 

Tip 2: Koel eerst even af

Heeft je auto een tijd in de zon gestaan? Wacht dan tot het lak is afgekoeld. Je kan dit proces versnellen door je auto af te spoelen met koud water. Zo voorkom je vlekken en inbrandingen in het lak.

Tip 3: Water, wassen, spoelen en weer water  

Goed om te weten: hoe meer water op je auto, hoe minder kans op de opgedroogde shampoo vlekken. Was je auto dus met veel water en zorg dat je wasdoek zeiknat is. Probeer ook wat sneller te werk gaan; goed wassen, afspoelen en zo snel mogelijk afdrogen.

Tip 4: Eerst het grove vuil en je halve werk is klaar

Voordat je begint met het wassen van je auto, spoel eerst al het vuil van je velgen af. Dit kan makkelijk met hogedrukreiniger. Zo is het ergste al van je auto verwijderd en dat maakt het wassen makkelijker.

Tip 5: Van boven naar beneden, van links naar rechts

Was je auto altijd van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je vuil van de onderkant van de auto naar boven brengt, waardoor je auto nooit schoon wordt. Was altijd van links naar rechts in plaats van een draaiende beweging. Op deze manier voorkom je krassen in de lak die in het volle zonlicht goed te zien zijn.

Tip 6: Stralend kentekenplaat met scheerschuim

In de zomer verzamelt de kentekenplaat veel stof en vuil. Het vuil verwijder je makkelijk met behulp van wat scheerschuim. Doe wat schuim op de plaat en laat het kort inwerken. Veeg het vervolgens met een zachte spons af en je nummerplaat glanst weer als vanouds.

Tip 7: Microvezel autohanddoek

Klaar met wassen? Maak je auto droog met een microvezel autohanddoek. Het stof is een magneet voor water en je auto zal zonder strepen opdrogen. De auto straalt, jij straalt.

Tip 8: Laat het over aan de professionals

Voordelen van een wasstraat:

  • Milieuvriendelijk
  • Juiste behandeling en vakkennis
  • Nieuwste technologie
  • Tijd besparend
  • Heerlijke koffie van The Car Spa

Heb je geen tijd om zelf je auto te wassen? Kom dan langs bij onze wasstraat en wij doen het graag voor je! Boek hier je eerstvolgende afspraak of kom spontaan langs bij The Car Spa.

 

 


Terug naar het overzicht